Skip to content

Estländare, Calle och Mille i Rally Estonia

Calle Carlberg/Jörgen Eriksen Rally Estonia

När fjärde ERC deltävlingen Delfi Rally Estonia avgjordes i helgen, blev det totaldominans av hemma förare. Efter sekundstrid mellan Georg Linnamäe i Toyota GR Yaris och Robert Virves Skoda Fabia RS under hela rallyt, kunde Linnamäe säkra segern först på drygt 21 km långa power stage med en segermarginalen på 2,2 sekunder före Virves. Nikolay Gryazin Citroen trea 12 sekunder, före Mads Östberg Citroen på fjärde plats. I ERC3 klassen stod tre förare hemmaförare för totalutklassning. Segrade gjorde Romet Jürgenson 17,6 före Patrick Enok båda i Ford Fiesta , Ralf Joosep Nögene i en Renault Clio trea 47 sekunder efter. Drygt 4 minuter på en fjärde plats, Krem Kazaz från Turkiet i en Ford Fiesta. I ERC 4 Junior tog hemmajunioren Jaspar Vaher 9 sträcksegrar av 14 möjliga och segrade med 46,3 sekunder före Calle Carlberg som kunde säkra andra platsen på sista sträckan, efter att Mille Johansson tappade på power stage och slutade på tredje plats 1,4 sekunder före en hemmaförare Karl-Markus Sei . Genom pallplatserna i helgen är de båda svenskarna i mästerskaps topp inför de två återstående deltävlingarna i ERC4 Junior klassen Rali Ceredigion och Rally Silesia. Mille Johansson 102 och Calle Carlberg 72 9 före trean Max MCRae, samma poängställning är det också i ERC 4 klassen.
Calle Carlberg med norske kartläsaren Jörgen Eriksen är nöjd med sin andra plats , efter bland annat tre punkteringar.
”-Normalt sett gör en andraplats mig inte helt lycklig, men den här gången gjorde den det”, säger en nöjd Carlberg. ”Det var en kamp från start till mål. Däckskadorna och lite otur med det ombytliga vädret satte oss tillbaka gång på gång. Vi gav inte upp, hittade till och med lite fart igen och lyckades till och med ta andraplatsen i den sista etappen. Det håller våra titelförhoppningar vid liv och var mycket viktigt. Nu ska vi attackera igen i de två sista rallyna. Jag kan känna att vår första seger i JERC inte är alltför långt borta.” avslutar Carlberg.

Komplett resultat hittar du HÄR

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter