Skip to content

Rekordantal anmälda till Finland. Latvala i WRC 2

Hela 80 ekipage är anmälda till Secto Rally Finland. 10 WRC klassen. För Toyota Gazoo WRT Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Takamoto Katsuta och Sami Pajari. För Hyundai WRT Thierry Neuville, Ott Tänak och Esapekka Lappi. M-Sport Adrien Fourmaux, Gregory Munster. Toyotas team chef Jari-Matti Latvala kommer till start i WRC2 med Juho Hänninen i Toyota GR Yaris Rally 2. 19 förare anmälda till WRC2 med bland annat Oliver Solberg, Gus Greensmith, Nikolay Gryazin, Robert Virves som var trea i förra helgens Rally Polen. Mästerskapsledaren Yohan Rossel kommer till start men inte nominerad för WRC2 poäng, Pajari tvåa i mästerskapet gör sin första start i WRC, vilket är ett gyllene tillfälle för Oliver Solberg att ta över mästerskap ledningen i Finland i sin sjätte WRC 2 start, av de sju som man får köra i mästerskapet för poäng. JWRC gör sin fjärde deltävling i samband med finska rallyt med bland annat med ledaren Estländaren Romet Jürgenson.

Rally Finland körs 1-4 Augusti.

Fullständig Entry List hittar du HÄR

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter