Skip to content

Trippel Toyota , Tänak ny ledare

Toyota topp tre efter lördagens första sträcka  Photo: Toyota Gazoo WRT

 

Rysaren i Rally Finland fortsätter, Ott Tänak ny ledare men bara 0,5 före Latvala och 2,2 före Meeke. Alltså åter igen trippel Toyota efter dagens första sträcka Pihlajakoski 14,42 km , en sträcka som är en nygammal sträcka som är tillbaka. Esa-Pekka Lappi  Citroen  tappade men har bara 0,3 sekunder upp till tredje platsen. Andreas Mikkelsen som igår hade en kamp med teamkamraten Breen om femte platsen, lyckades ta över platsen från Breen som hade punktering på sträckan. Både Sebastien Ogier och Thierry Neuville som kämpar om VM poäng med Tänak har det tungt Ogier är på en sjunde plats 21,5 efter Tänak och Neuville 33,5 efter. Neuville som enligt honom själv har känslan och allt känns bra. Ogier som aldrig vunnit här i Finland gillar inte dom snabba vägarna. I wrc2Pro är det som väntat hemma föraren Kalle Rovanperä som har en betryggande ledning . Toppen i WRC2 har ändrats då japanen Katsuta fick stanna på sträckan o byta hjul tappade sekunder . Fransmannen Loubet leder nu betryggande med en ledning på 49,5 sekunder före Ryssen Gryazin . Johan Kristofferson har klättrat upp till en fjärde plats, 51 sekunder upp till trean Jari Huttunen. Finländaren Emil Lindholm som fick bryta gårdagens etapp men kom tillbaka, började dagen med en sträckseger i sin Volkswagen Polo R5. JWRC är på gång med första sträckan info kan du läsa på vår live text

Overall efter SS 12 Pihlajakoski 1 – 14,42 km –

1 Tänak 1,11,33,7

2 Latvala +0,5

3 Meeke + 2,2

4 Lappi + 2,3

5 Mikkelsen + 16,9

6 Bteen + 18,9

7 Ogier + 21,5

8 Neuville + 33,5

9 Suninen +1,01,8

10 Greensmith + 2,01,0

Overall WRC2 efter SS 12 Pihlajakoski 1 – 14,42 km –

1 Loubet 1,15,45,9

2 Grtazin + 49,7

3 Huttunen + 1,12,8

4Kristoffersson +2,06,5

5 Solberg + 6,51,2

6 Katsuta + 2,35,7 SR not. bytt däck

7 Munster + 57,15,6 SR

8 Lindholm 1,02,32,7 SR

Lindholm tog sträcksegern

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter