Skip to content

Rally Finland del 3.

FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
Ott Tänak/Martin Järveoja och Jari-Matti Latvala/Miika Anttila fixade dubbel pallplats för Toyota teamet 2018  Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

2018 års Neste Rally Finland vanns av Estländaren Ott Tänak med kartläsaren Martin Järveoja i Toyota Yaris. En seger som innebar Toyotas Gazzo Racing o Tommi Mäkinens stall den andra segern på raken i  Mäkinens hemmarally, 2017 vann Esa-Pekka Lappi då i Toyota Teamet. Mads Östberg i Citroén C3 WRC tog sin andra plats och Jari-Matti Latvala ordnade pallplats nr 2 för Toyota genom en tredje plats.  För Lappi blev inte fjolåret så lyckat då han på sista dagens första sträcka körde av och fick bryta. Inför året finns det flera intressanta förare som gör comeback som fabriksförare enbart för det finska VM rallyt, Craig Breen som under hela sin WRC karriär varit trogen Citroén  och tog en tredje plats i rallyt 2016, just för Citroèn , kommer till start i Hyundai tillsamman med Paul Nagle.  En annan som gör comeback och det i nytt team är Hayden Paddon från NewZeeland, Paddon som varit trogen Hyundai kommer till start i Ford Fiesta WRC för M-Sport med kartläsaren John Kennard. Engelsmannen Gus Greensmith, som egentligen var anmäld i WRC2pro för M-sport i en Ford Fiesta R5, får kliva upp ett snäpp till en WRC Ford , efter att Elfyns Evans fått lämna återbud på grund av en skada efter Rally Estonia.  JWRC finns med som en klass i det Finska VM rallyt, liksom ifjol, då det var en kamp mellan Svenska paret Emil Bergkvist/Joakim Sjöberg  och Estländarna Ken Torn /Sikk Kuldar, i en strid som slutade med att Ken Torn vann med 9,9 sekunder före Bergkvist. Dennis Rådström fick bryta rallyt efter en avåkning.  Emil Bergkvist som vann JWRC 2018 finns inte med i år, efter  3 deltävlingar leder spanjoren Jan Solans klassen, 9 poäng före Tom Kristensson och 15 före Dennis Rådström. Finländaren Eerik Pietarinen vann WRC2 klassen förra året i Skoda och tävlar i år för det tjeckiska teamet i WRC2 pro klassen. Jari Huttunen som var tvåa ifjol för Hyundai teamet i klassen , gör comeback i Hyundai utan Hyundai teamets medverkan.

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter