Skip to content

Hayden Paddon flyttar till Ford

2018 FIA World Rally Championship Round 08, Rally Finland 26-29 July 2018 Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hayden Paddon/Sebastien Marshall Rally Finland 2018 Hyundai i20 Coupe WRC  Photographer: Helena El Mokni

Nyzeeländaren Hayden Paddon kommer överraskande att köra M-sports Ford Fiesta tredje bil i Rally Finland om drygt tre veckor . Det överraskande beskedet  kom igår kväll från M-Sport. Paddon kommer att tillsammans med sin kartläsare John Kennard , Elfyn Evans o Teemu Suninen köra för märkes VM poäng. Hayden Paddon gjorde sin första start för M-sport 2013 i Rally RACC Catalunya i en Fiesta RS WRC med åttonde plats som resultat. 2014 knöts Paddon upp till Hyundai i hemlandet och Hyundai Motorsport WRC stall och varit trogen fram till gårdagens beslut. Paddon som räknats som en given förare i Hyndai WRC stallet efter all uppbackning från Hyundai NZ,  men överraskande kom besked från Hyundai Motorsport att man låtit Irländaren Craig Breen får tredje sitsen i stallet till det Finska Rallyt.  Nyzeeländaren som i förra årets finska rally blev fyra efter segraren Ott Tänak, Mads Östberg 2:a och Jari-Matti Latvala trea och bäste Hyundai förare.
Det märks att kampen mellan fabriksstallen hetter till inför dom återstående 6 deltävlingarna , Hyundai har anlitat Craig Breen och Citroen kommer troligen med en tredje bil också Mads Östberg är enligt rykten intressant för det franska stallet efter sin andra plats i fjolårets finskarally för just Citroén. Imorgon fredag den 5 Juni släpps anmälningslistan.

WRC fakta Hayden Paddon

WRC starter: 79
Segrar 1
Podium: 8
Första start: Rally New Zeeland 2007
Senaste WRC start: Kennard Hire Rally Australia 2018
Första Seger: YPF Rally Argentina 2016
Första Podium: Rally Italia Sardegna 2015
Senaste Podium: Kennards Hire Rally Australia 2018
Sträcksegrar:38

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter