Skip to content

Torsby centralort för Svenska VM Rallyt fram till 2022

Bild.  Svenska Rallyt 2018 Photo: CB Media arkiv

I en stark konkurrens från andra länder o arrangörer har Svenska Rallyt o dess VD Glenn Olsson lyckats teckna ett nytt treårskontrakt med WRC:s promoter som sträcker sig fram till 2022. Det var i fredags (14/6) som arrangörerna av vinterrallyt offentliggjorde att avtalet var klart efter många förhandlingar under året. Torsby har under dom senaste åren varit centralort med bl.a med serviceplats på ortens flygplats,  kommer också att finnas kvar under dom tre kommande åren, Detta efter att kommunen går in med ett bidrag på 6 miljoner 750,000 kronor. En annan viktigt faktor för att avtalet kunde ros i land, är att man fått SVT att skriva avtal till  dom nationella TV rättigheterna fram till 2021. Konkurrens om att få arrangera ett VM rally hårdnar allt mer för varje år, men FIA vill samtidigt öka antalet tävlingar från dagens 14 till 16 och vi har sett nya länder redan få plats i kalendern, som i år var Chile. Nästa år kommer förmodligen Japan o Kenya finnas med, men det finns fler som knackar på dörren, till ex Kanada som vill arrangera en vintertävling. I fredags (14/6) var det också meningen att FIA skulle presentera kalendern för nästa år men beslutet sköts upp till slutet av Juli.

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter