Skip to content

Teamkompisarna Kristofferson o Veiby i NM

Bergslagsrallyt 2019-01-26 Johan Kristoffersson Foto Tony Welam
Johan Kristofferson i teamets Polo R5 Bergslagsrallyt 2019 Foto:Foto Tony Welam

Norrmannen Ole Christian Veiby, tvåa i WRC2 klassen, kommer tillsammans med teamkamraten Johan Kristofferson till start i Norska Mästerskapens deltävling Sörlandet, med start nu på lördag. För Johan Kristofferson blir det comeback i rally efter Rally Sweden .  Både Johan Kristofferson  o Ole Christian Veiby tillhör ju samma team,  Volkswagen DealerTema BAUHAUS  , För Johans del har det ju handlat mest om WTC  allt enligt teamets planer som också innebär inhopp i teamets andra rallybil för några rallyn under året. Rally Sörlandet blir  även första för Johan på grusunderlag och en förberedelse inför SM deltävlingen Sydsvenska rallyt i slutet av Maj.

Stallchefen i Volkswagenteamet,Tommy Kristofferson känner sig stolt när teamets bägge två  Volkswagen Polo R5 kommer till start.

-För Johan är det en förberedelse för Sydsvenska rallyt och även om Ole Christian kör för titeln i  norska mästerskapen sä är det ändå VM det stora målet för honom och teamet.  säger Tommy Kristofferson.

Ole Christian som efter kört tre deltävlingar Monte Carlo, Svenska Rallyt samt Tour De Corse  som resulterat i en vinst och en tredje plats  i WRC2 klassen. I VM tabellen ligger Veiby tre poäng efter ledaren Benito Guerra.

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter