Skip to content

Detta kanske du inte visste om JWRC

JWRC service plats Svenska Rallyt 2019  Bild: M-sport

26 ungdomar från 12 olika länder finns med i årets JWRC ( Junior World Rally Championship), Sverige 4, Estland 2 ,  Spanien 2, England 2, Litauen 2, Italien 2, USA 2, Paraguay 1, Tyskland 2, Rumänien 2, Argentina 1, Österrike 1. M-Sport, tillsammans med däcktillverkaren Pirelli står bakom satsningen att få fram nya talangfulla ungdomar till rallysporten. 13 exakt lika Ford Fiesta R2 står på serviceplatsen i andra deltävlingen den första o enda på asfalt för klassen, som kör fem av WRC kalenderns 14 deltävlingar. Den första var Svenska Rallyt där Tom Kristensson tog hem segern, i helgen är det Tour de Corse, sen återstår Rally Italia Sardegna (mix underlag) 13-16 Juni, Neste Rally Finland 1-4 Augusti (grus) och final i klassiska Rally Wales 3-6 Oktober.  Förutom bilarna ställer M-Sport upp med . 2 mekaniker till varje bil, Totalt 28 mekaniker, 5 ingenjörer , Varje ingenjör har 4-5 bilar och 8-10 mekaniker, Över 100 personer med uppgift att ställa upp för förarna och se till att dom får mat och annan service.5 stora ”trucks” finns på serviceplatsen med reservdelar med mera, förutom Pirelli som har egen personal med däckservice. Förutom full service från M-sport och Pirelli så får varje förare/kartläsare en poäng för varje vunnen sträckseger i klassen + placeringspoäng i rallyt. Bäst av fyra deltävlingar räknas. Totalsegraren får en Ford Fiesta R5  ett antal fria däck och fri start i 2020 års WRC2 klass.

 

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter