Skip to content

Stora förväntingar på Citroén i hemmarallyt.

Kris Mekke rally Korsika 2018  Photo @world

Det är höga förväntningar på  Citroén teamet inför Korsika rallyt nästa helg, speciellt efter succén på dom tre körda deltävlingarna, seger i Monte carlo, andra plats i Svenska Rallyt och en ny seger i Mexico. Inte sedan 2011 har man vunnit sitt hemmarally och då stod Sebastien Ogier som segrare, tidigare hade man fem segrar under åren 2005-2010 med Sebastien Loeb som segrare. (reds anm inget rally 2009) . Ogier  vann rallyt ifjol då med M.sport i Ford Fiesta , Citroens andra förare Esa-Pekka Lappi ifjol för Toyota var med o slogs om tredje platsen, men en punktering satte stopp och Finländaren Lappi blev sexa till slut. Både Lappi o Ogier fanns med i topp tre i stort sett alla sträcksegrar, och Ogier vann fyra , Lappi tog hem fem och vann även den viktiga Power Stage sträckan som ger fem viktiga poäng. 2018 års förare i teamet Kris Meeke blev trea och Sebastien Loeb slutade på 38;e plats efter brutit andra etappen och gjort omstart enligt superrallyreglerna.

Team Chefen Pierre Budar ser med tillförsikt fram emot hemmarallyt i Frankrike.

-Uppenbarligen är årets första asfaltasrally och vårt hemland lite speciellt för oss. Vi är fast beslutna att hamna på podiet för fjärde gången av fyra möjliga. Men vi vet också att sträckorna i Corsica är krävande och det krävs uthållighet. Vid denna tid på året kan också vädret vara ganska oförutsägbart. Seabstien o Esa-Pekka har under alla omständigheter visat att man kan hantera sträckorna med sina resultat tidigare i rallyt. Våra förberedelser inför Korsika förra veckan betyder att vi kommer till rallyt med gott självförtroende. 

Tour de Corse sträckor har ändrats även i år och det passar mig säger Sebastien Ogier

Det lägger lite stress och adrenalin i kroppen med nya sträckor , vilket jag trivs med.

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter