Skip to content

Finsk kamp i WRC2 pro

Bild: Kalle Rovanperä Monte Carlo Rallyt 2019 Skoda Fabia R5

Skoda Motorsport som dominerat WRC2 klassen dom senaste åren, och är anmälda till den märkes VM klassen WRC2pro. Skodas tjeckiska motorsports team har anmält två bilar till klassen för 2019. Sedan tidigare har man kontrakterat finske Kalle Rovanperä som skall köra alla 14 deltävlingar i år och tjecken Jan Kopecky vilka tävlingar det blir för honom är ännu inte offentliggjorda. Inför nästa veckans svenska VM rally har man kontrakterat ännu en finländsk förare 25 årige Eerik Pietarinen, som förutom Sverige fått klart med Portugal, Hemmarallyt Rally Finland samt även Wales Rally GB. Pietarinen som förutom Skoda är uppbackad av, TGS Wolrdwide som drivs av förre detta fabriksföraren i Skodas tidigare WRC team Toni Gardenmeister.  Pietarinen som enbart deltagit i Neste Rally Finland tidigare, Och nästa helgs Svenska Rally blir också det första rallyt utan för Finland o Estlands gränser. Totalt har det blivit fyra VM starter för finländaren alla Rally Finland, 2018 slutade med en klass vinst i WRC2 klassen för honom o kartläsaren Juhana Raitanen i hemmarallyt.

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter