Skip to content

Mads Östberg tillbaka i Citroén

Mads Östberg/Torstien Eriksen Svenska Rallyt 2018  Bild: Arkiv Citroen Media

Mads Östberg som efter mist sin fabriksplats i Citroën stallet TILL 2019 , Gör comeback i Svenska Rally för i det franska bilmärket men då i den nya klassen WRC2 pro med en Citroën C3 R5.  Mads körde sitt första Svenska rally redan 2007 i en Subaru Impreza S9 WRC   och har funnits med i startfältet i alla år utom 2009. Med en andra plats 2011 för M-Sport i en Fiesta RS WRC, 2013 blev det en tredje plats för samma team, 2014 var första året för Citroen stallet som fabriksförare och det slutade med en tredje plats. 2016 var norrmannen till i M-Sports färger och tog en ny tredje plats, För att återigen göra comeback i Citroen 2018 som slutade med en sjätte plats, sen blev det ingen körning i México, eller det franska Tour De Corse, Men till Rally Portugal blev Östberg inkallad som ordinarie i det franska teamet efter att teamet ”sparkat” engelsmannen Kris Mekke, och trots att det bara blev 8 deltävlingar för Mads o hans kartläsare Torstein Eriksen blev man bäste poängplockare för Citroën WRCteam 2018. I klassen WRC2Pro möter det norska paret Gus Greensmith, Lukasz Pieniazek för M-Sport Fiesta R5, Kalle Rovanperä, Eerik Pietarinen Fabia R5 för Skoda Motorsport,

Dela

Läs mer

Sesks på väg mot podiumplats
Lettlands toppförare Märtin Sesks som hittills gjort i succé i...
Solberg och två finländare inför avslutningen
Rally Latvia har under hela rallyt handlat om Solberg mot...
Dubbelt Toyota i topp
Toyota Gazoo WRT förare Kalle Rovanperä nådde ännu en milstolpe...
7 sträcksegrar för Oliver Solberg
Oliver Solberg/Elliot Edmondson inledde Rally Latvia med en sträckseger på...
Märtin Sesks skriver historia i Tet Rally Latvia
Vilken inledning av Tet Rally Latvia första WRC event. Hemma...
Tet Rally Latvia SS2-SS8
Toyotas Kalle Rovanperä leder Tet Rally Latvia med 2,4 sekunder,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter